Çocuk Yuvası Ziyaretleri

Çocuk Yuvası ve Sevgi Evi Ziyaretleri

İstanbul’daki çocuk yuvası ve sevgi evlerinde kalan çocuklarla bir araya gelerek çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Etkinlik takvimine bağlı olarak ayarlanan bu etkinlikler, gönüllülerimizin katılımına da açık. Güncel takvimimiz çerçevesinde ayda bir olmak üzere düzenli etkinlik yaptığımız kurum, Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesidir. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen Okul Destek Projesi kapsamındaki çocuklarla da ayda bir kez buluşuyoruz.

Çocuk yuvası ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ile Okul Destek Projesi kapsamındaki çocuklar için düzenlediğimiz etkinlikler öncesinde etkinliğe katılacak gönüllülerimizle öngörüşme ve bilgilendirme toplantıları yapıyoruz.

Programımızda oyun, piknik, tiyatro ve sinema gösterileri, müze ziyaretleri ve kitap okuma gibi çeşitli etkinlikler bulunuyor. Çocuk yuvası ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ile Okul Destek Projesi kapsamındaki çocuklar için programladığımız bu etkinlikleri derneğimizin üye ve gönüllülerinin katkılarıyla planlıyoruz. Sevgi evi ve çocuk yuvalarının sorumlu eğitmenleri ile Okul Destek Projesi’ndeki görevlilerle iletişime geçip çocuklarımızla tiyatro ya da sinemaya gidiyoruz, müze ya da sergi geziyoruz, el işleri öğretiyoruz, kurabiye süslüyoruz, zeka oyunları oynuyoruz.

Okul Destek Projesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Okul Destek Projesi kapsamında ekonomik imkansızlıklar nedeniyle ailelerin bakmakta güçlük çektiği için maddi olarak desteklenen çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik destek de veriyor. Böylelikle çocuklara sosyal fırsat eşitliği sağlanması, okula devam ile okul başarı puanlarının artmasına katkı verilmesi hedefleniyor.

Oyun Hazırlama Atölyesi

Sevgi evi ve çocuk yuvası ziyaretlerimiz ile Okul Destek Projesi kapsamındaki çocuklarla buluşmalarımız öncesinde, üye ve gönüllülerimizle bir araya gelerek materyal hazırlığı yapıyoruz. Bu hazırlıklar da sürdürdüğümüz etkinlikler kapsamındadır.

Ziyaret Ettiğimiz Çocuk Yuvaları ve Sevgi Evleri

• Beykoz Galip Öztürk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası