Çocuk Yuvası Ziyaretleri

Dünyada ve toplumumuzda her çocuk aynı şartlara sahip değildir. Ne olursa olsun her çocuk ilgi ve alakaya ihtiyaç duyar. Bu bağlamda çocuk yuvalarıyla iki farklı etkinlik yapmaktayız. İlki düzensiz ziyaretlerdir. Burada etkinlik ayarladıkça kurumlarla iletişime geçip çocuklarla bir araya geliyoruz. Yaş grubuna ve cinsiyete göre tiyatro ya da sinemaya gidiyoruz; müze ya da sergi geziyoruz; el işleri öğretiyoruz; kurabiye süslüyoruz; zeka oyunları oynuyoruz. Fakat onları yokluğumuzda zedeleyecek bir bağ kurmuyoruz. Düzenli yaptığımız yuva ziyaretimiz aynı kuruma her ayın bir pazar gününde gerçekleşiyor. Gittiğimiz her ziyarette üye ve gönüllülerimiz aynı kişilerden oluşuyor. Böylelikle aramızda istediğimiz bir bağ oluşuyor. Hem biz onlara adlarıyla sesleniyoruz hem de onlar bize adlarımızla sesleniyor. Düzenli ziyaretimiz iki saat sürüyor. İlk saatte onlar için hazırladığımız aşamalı oyunları oynuyoruz. Bu oyunlar kurduğumuz ekibimizde ayarlanıyor. Çocukların pratik zekalarını geliştirici, genel kültürlerine katkı sağlayan ve dikkat toplayıcı özellikte oyunlar olmasına dikkat ediyoruz. İkinci saat kurumun belirlediği programa göre açık hava etkinliği oluyor. Spor aktivitelerinin yanında sohbet etme, hayvanlarla ilgilenme, yürüyüş yapma, bitkileri inceleme, derslerine yardım etme gibi eylemleri de gerçekleştiriyoruz.

Beykoz Galip Öztürk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası

Mart 9, 2014