Manisa Soma Ayşe Temizel Ortaokulu

Mavi Kütüphaneler

Yaklaşık üç yıl süren bir çalışma sonucunda Mavi Kütüphanelerimizin 11.sini Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Ayşe Temizel Ortaokulu’na kurduk. Mavi Kütüphanemizin kurulumu ve açılışı için MAPUDER ve Herkes İçin Mimarlık üye ve gönüllülerinden oluşan 40 kişilik bir ekiple 10 Şubat tarihinde Soma’ya hareket ettik. Okula gittiğimizde, çocukların bizleri büyük bir heyecanla beklediklerine şahit olduk. Aynı gün başladığımız kütüphane kurulumunu iki günlük bir çalışma sonucunda tamamladık.

“301 MADEN ŞEHİDİ KÜTÜPHANESİ” adını verdiğimiz kütüphanemiz içerisinde çocuk kitabı, roman ve ders kitaplarından oluşan 1200 adet kitap ve bir adet bilgisayar bulunmaktadır. Öğretmenlerin ve öğrencilerin kolay kitap takibi yapabilmesi içinse kitap barkod sistemini kullandık. Çalışmalarıyla farklılık yaratan Herkes İçin Mimarlık Derneği ise gerçekleştirdiği atölye çalışmasıyla 11. Mavi Kütüphanemizi tasarladı.

Soma’daki üçüncü günümüzde ise kütüphane açılışımız gerçekleştirdik. Açılışımıza Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

11. Mavi Kütüphaneye destek veren 301 Madenciler Derneği’ne, Soma Belediyesi’ne, Sınırsızlar Takımı’na, Aykimtaş Anadolu Yapı Kimyasalları’na, Çalışkan Taşımacılık’a, Nanotek Yapı Malzemeleri’ne ve Byks Bodrum Yapı Kimyasalları’na teşekkür ederiz.